Site lader

Door de globalisering die er is, kom je als student veel meer in contact met andere culturen en invloeden uit andere landen. Je kunt hier veel van leren en dat maakt het zo leuk. Waarom zou je als student eigenlijk naar het buitenland gaan? Er zijn veel redenen te bedenken waarom studenten naar het buitenland willen voor hun studie. Benieuwd naar wat de redenen zijn? Lees dan snel verder, want je leest het allemaal in dit artikel! Veel leesplezier alvast. 

Een waardevolle en professionele ervaring opdoen

De eerste reden om als student naar het buitenland te gaan voor een minor of stage is dat het een waardevolle en professionele ervaring is die je voor altijd bij je gaat dragen! Wanneer je student bent, is de kans groot dat je nog niet veel verantwoordelijkheden hebt en dat biedt de kans om naar een ander land te gaan. Deze ervaring zal heel je leven bij je blijven. Hoe leuk is dat?!

Je leert een nieuwe taal

In Nederland een nieuwe taal leren, gaat vaak niet heel snel. Je spreekt namelijk op school en bij je vrienden nog gewoon Nederlands. Wanneer je voor je opleiding in een ander land bent, moet je wel een andere taal spreken. Dit zorgt er automatisch weer voor dat je deze taal een stuk sneller oppakt! Studenten die in het buitenland zijn geweest voor hun opleiding spreken dan ook vaak vloeiend een andere taal, bijvoorbeeld een recente student is naar een highschool in Mexico geweest en die kan nu gemakkelijk communiceren met Mexicanen. 

Je leert nieuwe mensen kennen!

De laatste reden is dat je veel nieuwe mensen leert kennen. Heel leuk natuurlijk als je na zo’n mooie ervaring ook nog vrienden en vriendinnen overhoudt aan je avontuur. Dit is iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat wel belangrijk is. Wanneer je in het buitenland bent en je maakt nieuwe vrienden, dan maakt dit de hele ervaring alleen maar leuker en leuker!

skydesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *