Site lader

Wanneer we het hebben over vakantie eilanden is de kans zeer groot dat je in eerste instantie niet meteen denkt aan Italië. In het bijzonder voor landen als Spanje en Griekenland geldt namelijk dat ze op dit vlak wat meer te bieden blijken te hebben… of toch niet? Het moet in ieder geval gezegd dat Sicilie een absoluut prachtig vakantie eiland is welke onder meer eeuwenoude ruïnes huisvest uit zowel de Griekse als de Romeinse tijd. Uiteraard spreekt het voor zich dat ook de imposante vulkaan Etna niet over het hoofd mag worden gezien. Hoe dan ook, overweeg jij ook een vakantie naar dit eiland? Neem dan zeker in eerste instantie even de onderstaande informatie grondig door. 

Sicilie is het grootste eiland van de Middellandse Zee 

Het eerste wat je over Sicilie moet weten is dat het, het grootste eiland is van de Middellandse Zee. Ze wordt door de zogenaamde Straat van Messina gescheiden van het Italiaanse vasteland. Voor de punt van de Italiaanse laars, namelijk Calabrië geldt dat ze zich bevindt aan de overkant van deze Straat. Opvallend is ook dat het eiland wordt omringd door zomaar even drie verschillende zeeën. Het gaat hierbij meer bepaald om de volgende:

  1. De Middellandse Zee;
  2. De Tyrreense Zee;
  3. De Ionische Zee; 

In het bijzonder de centrale ligging van Sicilie heeft ervoor gezorgd dat heel wat verschillende volkeren hier hun sporen na hebben gelaten. Dit blijkt onder meer uit de diverse bouwstijlen die je hier aantreft. Door de jaren heen is de populariteit van dit eiland onder toeristen aanzienlijk toegenomen. Hiervoor is niet alleen het fijne weer bepalend, dat geldt eveneens voor de talrijke toeristische troeven waar het eiland over beschikt.

Een groot aantal fijne plaatsen om te ontdekken

Ga je rondtrekken op het eiland Sicilie? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er heel wat verschillende plaatsen op terug te vinden zijn die de moeite meer dan waard zijn om te ontdekken. Het gaat hierbij dan meer bepaald om plaatsen zoals met name: 

  • Cefalu;
  • Montalbano Elicona;
  • Palermo;
  • San Vito lo Capo;
  • Trapani;

Palermo is de drukke hoofdstad van Sicilie. Het betreft hier in de basis een vrij ruwe havenstad welke er toch bekend om staat heel wat interessante bezienswaardigheden te bevatten. Eén van de meest imposante bouwwerken van de stad is het zogenaamde Theater Massimo. Dit is meteen ook het grootste theater dat er op moment van schrijven in Italië is terug te vinden. Ook de verschillende openluchtmarkten zijn zeker en vast niet te missen in deze stad.

Op bezoek bij de Etna, de bekendste vulkaan van Europa

Wie Sicilie zegt denkt natuurlijk ook meteen aan de bekendste vulkaan van Europa, namelijk de Etna. Voor deze bekende vulkaan geldt dat ze beschikt over een hoogte van zo’n indrukwekkende 3329 meter. De exacte hoogte van deze vulkaan varieert sterk afhankelijk van de uitbarstingen die plaatsvinden. De mogelijkheden waar je hierover beschikt zijn sterk afhankelijk van de periode van het jaar waarin je het eiland bezoekt. Tijdens de wintermaanden kan je bijvoorbeeld wintersporten op de flanken van de vulkaan. Tijdens de zomermaanden is het dan weer ontzettend populair om een begeleide wandeling te maken op de vulkaan met een professionele gids.

Meer informatie over Italië kijk je op 27vakantiedagen.nl

support@050media.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *