Site lader
Waarom een auto importeren uit Duitsland?

De prijzen voor auto’s stijgen in Nederland steeds meer. En dat is vervelend als je van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen. Maar wist je dat er tegenwoordig steeds meer Nederlanders een auto uit het buitenland importeren? Duitsland is hierbij verreweg het favoriete importland. Toch zijn er veel mensen die niet een auto uit het buitenland durven te importeren. Het is voor hen onbekend terrein. Vaak denken ze: Welke extra kosten moet ik betalen? Vervalt de garantie? Is de auto wel goed onderhouden? Het is logisch dat mensen deze vragen hebben. Ben je van plan een auto uit het buitenland te importeren maar niet helemaal op de hoogte van de bijkomende kosten? Neem dan een importbedrijf in de arm. Dit kan je een hoop onverwachte kosten schelen. 

Bespaar geld met import

Wist je dat je met autoimport ook geld kunt besparen? Je moet het dan wel slim aanpakken. Doordat je een gebruikte auto aanschaft, betaal je al snel minder dan 30 tot 40% BPM. Dit scheelt je vaak al duizenden euro’s! Online kun je vaak gratis aanvragen hoeveel BPM je kunt besparen, bekijk bijvoorbeeld op mijnbpm.nl. Ook zijn auto’s uit Duitsland goedkoper dan uit Nederland. In Duitsland hanteren ze nog het voor ons oude BTW tarief. Want, wanneer je een auto uit Duitsland koopt betaal je slechts 19% BTW. Bij import hoef je de BTW niet aan te vullen tot 21%. Het gaat erom dat je BTW hebt betaald. Ten slotte zijn auto’s uit Duitsland over het algemeen luxer. Ze zijn uitgerust met lederen bekleding of een ingebouwd navigatiesysteem. Meer luxe voor minder geld. 

Bespaar geld met import

Meer keus

Het aanbod betrouwbare occasions is in Duitsland een stuk groter dan in Nederland. Logisch, want Duitsland is een veel groter land en heeft ook veel meer inwoners. Elk jaar worden er gigantisch veel nieuwe auto’s verkocht. Dat leidt automatisch tot een ontzettend groot aanbod occasions. Dit maakt een auto uit Duitsland importeren zeker aantrekkelijk. In Nederland lopen de cijfers van nieuwe autoverkopen al jaren achteruit. Er zijn hier dus ook minder jonge occasions verkrijgbaar. Een klein aanbod heeft schaarste als gevolg. En wanneer producten schaars zijn, worden ze veel duurder verkocht. Hier wil jij toch niet voor opdraaien? Doe je portemonnee een plezier en neem bij de zoektocht naar een occasion ook occasions uit Duitsland mee te nemen.

Garantie komt niet te vervallen

De garantie die op een (nieuwe) auto in Duitsland wordt gegeven, komt na import niet te vervallen. Dit is sinds 2017 wettelijk aangepast. Voorheen kon je de garantie niet ‘mee-importeren’. Dit is gelukkig aangepast naar een algemene Europese garantie. Wanneer je in aanmerking komt voor een garantie reparatie, hoef je niet meer naar een Duitse officiële dealer. Je kunt ook gewoon naar een Nederlandse officiële dealer.

Pim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *