Site lader

Ook al draait een vakantie om zoveel mogelijk rust nemen, toch zijn er een aantal dingen die wat tijd en energie kosten. Bijvoorbeeld als je een dagje erop uit wilt met het gezin. Je moet alle tijden checken van het openbaar vervoer en ook zorgen dat je de tickets op tijd aanschaft. Ook moet je van tevoren goed uitrusten, want de komende dag ga je heel wat kilometers te voet afleggen. Ondertussen vraag jij je af of dit anders zou kunnen. De oplossing bestaat eigenlijk al jaren in de vorm van een camper. Wellicht heb je er nog niet zo bij nagedacht, maar dit is hét ideale vervoersmiddel voor elke vakantie. 

Ultieme vrijheid 

Veel mensen kiezen om een rondreis te maken met een camper, vanwege de enorme vrijheid die ze hiermee hebben. En dat klopt ook. Want met dit voertuig kan je in je eigen tempo naar een nieuwe bestemming rijden. Moeten jullie onderweg stoppen om te overnachten? Er zijn wat dat betreft genoeg staanplaatsen beschikbaar voor campers. Indien je in het hoogseizoen wilt overnachten op een camping, is het echter wel verstandig om op tijd een plekje te reserveren. Daarnaast is het grote voordeel dat veel plekken gewoon bereikbaar zijn met de camper. Een dagje naar het strand? Met een camper is het zelfs vaak mogelijk om te overnachten op de parkeerplaats van het strand en wakker te worden met de geluiden van de zee op de achtergrond. 

Altijd alle voorzieningen bij je 

Als je tijdens je vakantie van bestemming wilt wisselen, moet je eerst op zoek naar een andere accommodatie. En dat is niet altijd even makkelijk. Met een camper hoef jij je hier geen zorgen over te maken, je hebt immers altijd je tijdelijke huis bij je. Zo is het bijvoorbeeld ook geen grote ramp als je tijdens je vakantie een dag even iets minder energie hebt om te reizen. Neem even een dag of een paar dagen rust en ga vervolgens weer helemaal fris verder met je reis.

Het financiële plaatje 

Dan is er nog het financiële plaatje. Want op welke kosten moet je rekenen als je op vakantie gaat met een camper? Het is natuurlijk mogelijk om een camper te huren voor een bepaalde periode. In dit geval krijg je te maken met een huurprijs per week, vaste kosten voor de inspecties en het reinigen van het voertuig, borg en het eigen risico en de extra kilometers bovenop de vrije kilometers. 

Ga je vaak op pad met een camper? Dan is het ook de moeite waard om op zoek te gaan naar een eigen camper. In dit geval krijg je naast de aanschafprijs te maken met de kosten voor het onderhoud, de wegenbelasting, de premie voor de verzekering en de huur om je camper te stallen. Wil je graag besparen op de aanschafprijs? Dan is het een idee om de camper te laten importeren vanuit bijvoorbeeld België of Duitsland. Neem in dit geval contact op met een specialist voor hulp bij de import van een camper

Pim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *