Site lader

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en ook Kia speelt hierop in. Het Zuid-Koreaanse automerk is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor elektrisch rijden en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt van elektrische auto’s. In dit artikel bespreken we enkele van de technologische innovaties van Kia op het gebied van elektrisch rijden.

Opladen en laadcapaciteit

Een belangrijk aspect van elektrisch rijden is het opladen van de auto. Kia heeft hiervoor verschillende oplossingen ontwikkeld. Allereerst biedt Kia de mogelijkheid om de auto op te laden via een gewoon stopcontact. Dit duurt weliswaar langer dan opladen via een speciale laadpaal, maar kan handig zijn als er geen laadpaal in de buurt is. Daarnaast heeft Kia verschillende laadopties, waaronder snelladen en draadloos laden.

Bij snelladen kan de auto in korte tijd veel energie bijladen, zodat de bestuurder snel weer verder kan rijden. Kia heeft ervoor gezorgd dat haar elektrische auto’s geschikt zijn voor verschillende snellaadstations, waaronder die van Ionity en Fastned. Zo kan de bestuurder tijdens een lange reis snel opladen bij een van deze laadstations.

Daarnaast heeft Kia ook draadloos laden geïntroduceerd. Hierbij hoeft de bestuurder de auto niet aan een kabel te koppelen, maar kan deze draadloos worden opgeladen. Dit gebeurt via een speciale plaat die onder de auto wordt geplaatst. Kia biedt deze mogelijkheid momenteel alleen nog aan in Zuid-Korea, maar het is de bedoeling dat draadloos laden in de toekomst ook in andere landen beschikbaar wordt.

De elektrische modellen van Kia, zoals de Kia Niro EV en Kia EV6, hebben een standaard AC laadcapaciteit van 11kW. Je gebruikt een Kia laadkabel geschikt voor 3 fase opladen tot 16 Ampère. Waarmee je aan vrijwel iedere laadpaal het volledige laadvermogen kunt benutten en je auto in zo’n 8uur weer helemaal op.

Naast de verschillende laadopties heeft Kia ook gezorgd voor een goede laadcapaciteit van haar elektrische auto’s. Zo hebben de Kia e-Niro en de Kia Soul EV een accucapaciteit van respectievelijk 64 kWh en 39,2 kWh. Dit zorgt ervoor dat deze auto’s een flinke afstand kunnen afleggen op een volle accu, namelijk zo’n 455 en 276 kilometer volgens de WLTP-testcyclus.

Kia is een innovatieve speler op de markt van elektrische auto’s en heeft verschillende technologische innovaties ontwikkeld op het gebied van opladen en laadcapaciteit. Door de verschillende laadopties en goede laadcapaciteit kunnen bestuurders van Kia’s elektrische auto’s zorgeloos lange afstanden afleggen. Het is dan ook geen verrassing dat de populariteit van elektrisch rijden blijft groeien en dat Kia hier een belangrijke rol in speelt.

support@050media.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *