Site lader

Wil je op vakantie naar een bestemming waar het toerisme in volle bloei is? Een plek waar je kunt genieten van mooie stranden, adembenemende natuur, een veelzijdige cultuur en lekker eten? Dan is Lanzarote de ideale bestemming voor jou! Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden en meer dan 300 dagen zon per jaar, is Lanzarote het walhalla voor zonaanbidders. Lees snel verder om te ontdekken wat dit prachtige eiland te bieden heeft voor jouw aankomende zonvakantie!

Heerlijk relaxen op mooie stranden 

Voor degenen die dol zijn op het strand, is Lanzarote de ideale bestemming. Vanaf de internationale luchthaven Lanzarote heb je gemakkelijk en snel toegang tot de mooiste stranden van het eiland. Met meer dan 90 stranden die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken, is er voor ieder wat wils. Een absoluut favoriet strand onder de toeristen is het populaire Papagayo strand. Gelegen in een serene baai met kristalhelder water, zacht zand en omringd door rotsachtige kliffen, biedt dit strand de perfecte plek om te zonnebaden, zwemmen en snorkelen. Andere geliefde stranden op het eiland zijn Playa Blanca, Famara Beach en Puerto del Carmen.

Een tour door de natuur

Lanzarote telt meer dan 100 officiële vulkanen! De Montañas del Fuego, ook wel bekend als de “Vuurbergen”, is één van de beroemdste vulkanen op het eiland en deze is nog altijd actief. Wil je meer weten over de geologie van Lanzarote en het vulkanische landschap van dichtbij verkennen? Dan is het een aanrader om tour te nemen door het landschap. Tijdens deze tour geniet je van het prachtige uitzicht op de vulkanen en tegelijkertijd deelt je gids informatie over de geschiedenis en de geologie van het eiland.

De rijke geschiedenis en cultuur 

Op Lanzarote is de geschiedenis en cultuur bloeiend. Het eiland is vernoemd naar Lancelotto Malocello, een Italiaanse ontdekkingsreiziger die het in de 14e eeuw ontdekte. Vroeger diende Lanzarote als een belangrijke tussenstop voor schepen die op weg waren naar Amerika en Afrika, waardoor het eiland een rijke geschiedenis heeft opgebouwd. Verder zijn er genoeg culturele hoogtepunten te ontdekken, zoals het César Manrique Foundation Museum. Hier bewonder je de beroemde kunst van César Manrique, een invloedrijke kunstenaar die een enorme stempel heeft gedrukt op de ontwikkeling van Lanzarote. Er is dan ook geen betere plek om cultuur te snuiven tijdens je vakantie!

Eindeloos waterpret

Voor liefhebbers van watersport is Lanzarote de ideale bestemming! Ben je dol op windsurfen, kitesurfen of duiken? Het kan er allemaal! En met tientallen duiklocaties is Lanzarote perfect voor zowel beginnende als ervaren duikers. De onderwaterwereld zit vol kleurrijke vissen, prachtige koralen en zelfs wrakken. 

 Laat je verrassen door het smaakvolle eten

Voor de echte fijnproevers is het een must om de typische gerechten uit de Canarische keuken te proeven. Deze keuken is een unieke samensmelting van smaken en gerechten uit Spanje, Afrika en Latijns-Amerika. Bestel en proef zeker eens papas arrugadas. Dit zijn kleine, zoute aardappeltjes die worden geserveerd met een mojo saus en zorgen voor een smaakexplosie. Dus waarom zou je nog wachten? Plan je volgende vakantie naar Lanzarote! 

support@050media.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *